Zdjęcie 17.09.2016, 18 30 33

Rosa Kvartetten är en stråkkvartett med utbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Royal Collage of Music i London, Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Gruppen bildades år 2014 och har snabbt intagit platsen som en av de mest anlitade kvartetterna i Sverige. 

Det Rosa kvartetten gör har väckt stor nyfikenhet och uppmärksamhet. De har bl.a. spelat på Polarpriset 2018, Nyhetsmorgon, festivalen Urkult, Humorgalan samt delat scen med Icona Pop och Silvana Imam. Bland referenser av företag som anlitat Rosa Kvartetten kan nämnas Spotify, SAS, Paradox Interactive, SVT och Riksbanken. 

Rosa Kvartettens fokus är att kombinera den klassiska stråkkvartettens atmosfär med nya och innovativa idéer.
Daina Mateikaite

Daina (violin) har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Royal College of Music i London och Edsberg slott. Hon har vunnit ett flertal nationella och internationella musiktävlingar såsom Stockholm International Music Competition (Grand Prix), Polstjärnepriset (1:a pris) Riksförbundet Unga Musikanters RUM solisttävling (2:a pris) samt Pan Europa Priset. Som solist har Daina framträtt med bl.a. Siauliai och Klaipeda stråkorkestrar i Litauen och KMH symfoniorkester, Skalsjö sommarorkester samt Gävles symfoniorkester. Hon har också medverkat i olika festivaler som Summit Music Festival i New York, Oxford Chambers Music Festival, Aurora Chamber Music Festival, Indirizo Musicale i Italien och m.m.
Anna Manell

Anna (viola) har masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har spelat med många av Sveriges artister och hörs och syns ofta i både radio och tv. Anna har bland annat turnerat med Weeping Willows, Darin, Mikael Wiehe och Robert Wells. Förutom alla engagemang i pop- och rockbranschen har Anna också deltagit i flera stora musikal- och teateruppsättningar. Hon har t.ex spelat Into the Woods på Tivoli Köpenhamn, Adjö Muffin på Scenkonst Sörmland och American Idiot på Cirkus Stockholm.
Knapp Brita Pettersson

Brita (violin) har studerat vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, Hochschule för Musik Hanns Eisler i Berlin samt postmasterstudier hos prof. Andreas Reiner, Berlin. Hon har synts i musikaluppsättningar som American Idiot, Cirkus Stockholm, Fantomen på Operan, Göteborgsoperan samt spelat i flera av Sveriges orkestrar. Hon är flitigt anlitad vid studioinspelningar och har synts bakom flertalet av Sveriges stora artister.
Jessie Langhard

Jessie (cello) började spela vid 9 års ålder. Hon har kandidatexamen från Edsberg Musikinstitut och masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Jessie är förutom cellist även en aktiv sångerska och sjunger i en vokalgrupp och flera körer. Hon har turnerat i bl a Frankrike, Norge, Danmark, England och Bulgarien.